sunnuntai 7. elokuuta 2022

1.- 6.8 Luulajan saariston kautta Raaheen

Heli matkusteli Oulusta  Luulajaan. Ollaan loppuviikko saaristossa. Sääennusteet luvanneet aika epävakaata, mutta katsellaan mitä vastaan tulee. Luulajassa käytiin 20 kilometrin pyörälenkillä, syömässä paikassa nimeltä Cafe Metropol ja sen sellasta pientä liikuntaa. Evelia on toiminut niinkuin pitääkin, eikä ole vienyt ylimääräistä aikaa. 


Pyörälenkin varrella oli junamuseo, josta löytyy myös tämä panssarivaunu.




Höyryveturi mallia 1917.


Matkalla "johonki saareen". Sateenkaari paikallaan.


Oli tarkotus mennä ekaksi Junköniin, mutta tähysteltiin, että täyttä on. Seuraavana kartalla tuli vastaan Kluntarna, jonne myös mentiin. Palvelut oli paikallaan, veneilijät vain puuttuivat. Rannalla olevissa mökeissä oli matkailijoita, joita kuljetti paikallinen yhteysalus LAPONIA. Tuulet puhalsi etelästä ja lounaasta navasti, joka kehittää aika ikävän aallokon lahdelle. 


Kluntarnasta siirryttiin vieressä olevaan Småskäriin. Ei ollut tungosta täälläkään. Sumu tuli heti sen jälkeen, kun saatiin köydet kiinni laituriin. Vaihtuen saman päivän aikana vielä auringonpaisteeseen.


Småskärin kappeli 1700- luvulta.


Kappelin vieressä oleva vanha kalastajakylä.


Kotimatka Raaheen oli tämän näköistä. Tuulta ensin lounaasta  7-9 metriä sekunnissa. Iltaa kohti rauhottui ja loppui melkein kokonaan. Ukkoselta säästyttiin, mutta sumua ja sadetta löytyi.


Tutka on hyvä peli sumussa. Tässä kuvassa laiva on Evelian paapuurin puolella. Etäsyyttä n.5 mailia.


Ja tässä sama tabletin kartalta.


Hetkeä myöhemmin sama omin silmin kateltuna. Laiva nimeltä AURORA menossa Rotterdamiin. Ohitti meidät perän takaa 1,5 mailin etäisyydeltä.


SSAB;n valot. 


Perillä ollaan!! 



 Småskär - Raahen pursiseura 68,7 mailia. Lähtö Ruotsin puolelta 12.30 ja Raahessa oltiin aamulla 04.10.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti